La ciencia en los medios
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Here’s how ultra-processed foods actually change your lifespan – major new study
Ultra-processed food is probably bad for you – but a 30-year study suggests it may not be as harmful as previously thought.
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Gizakiak eragindako aldaketa globalek gaixotasunen transmisioa handitzen dute
Gizakiak eragindako aldaketa globalek gizakien, animalien eta landareen gaixotasun infekziosoen transmisioa handitzen dutela berretsi du meta-azterketa batek. Nature aldizkarian argitaratu dute.
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Trasladar árboles hacia el norte para salvar los bosques
A medida que el mundo se calienta, los árboles de los bosques como los de Minnesota ya no se adaptarán a sus climas locales. Ahí es donde entra en juego […]
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Zientziaz Blai acercará la ciencia a Bilbao la Vieja, San Francisco y Zabala
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El blog ‘Mujeres con ciencia’ cumple 10 años con más de 5.000 piezas publicadas y 11,87 millones de visitas
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New AI Tools Predict How Life’s Building Blocks Assemble
Google DeepMind’s AlphaFold3 and other deep learning algorithms can now predict the shapes of interacting complexes of protein, DNA, RNA and other molecules, better capturing cells’ biological landscapes.
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La comunicación de los cachalotes es mucho más compleja de lo que se pensaba
Científicos del MIT han identificado una estructura combinatoria en el lenguaje de estos mamíferos marinos, en el que ajustan y modulan diferentes chasquidos y ritmos para crear vocalizaciones elaboradas y expresivas, […]
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Hacking the immune system could slow ageing — here’s how
Our immune system falters over time, which could explain the negative effects of ageing.
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The Open Ocean, Aerosols, and Every Other Breath You Take
Phytoplankton and other marine plants produce half of Earth’s atmospheric oxygen and have big effects on food webs and climate. To do so, they rely on nutrients from the sky […]
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